Aknózní pleť a permanentní make-up

Aknózní pleť - jak ji poznáme?

Aknózní pleť patří do skupiny mezi nejkomplikovanější typy pletí, u kterých je zapotřebí dostatečně zvážit techniku provedení permanentního make-upu. Pleť s akné se vyznačuje zaníceními drobnými pupínky a může přecházet až do výrazných zanícených vředů. Pleť bývá velmi mastná, lesklá s výraznými otevřenými póry, které neustále produkují maz.

Problémy na pokožce můžou mít různý původ, zdravotní problémy, hormonální změny, nesprávná strava nebo genetická záležitost. Objevuje se nejčastěji u mladší populace zejména u teenegerů, která se časem vytratí, nejpozději však do 30 let života. U každého jedince může být průběh a délka různá. Ojediněle může přetrvávat i ve vyšším věku. Někdy stačí upravit jídelníček, změnit zdravotní styl a v některých případech je nutné vyhledat lékařskou péči.

U permanentního make-upu nás tahle pleť může velmi potrápit. Bývá velmi silná – navrstvená rohová vrstva, což způsobuje zanícení.

U této pleti je na zvážení, zda permanentní make-up provedete. Můžete, ale výsledky nebudou dobré!

Pigment nebude dobře držet, může měnit barvu vzhledem k pH na i v pokožce, a vy ani klient nebudete spokojeni.

Řešení?

Takového klienta bych nejdříve vyzpovídala, jaká je jeho pravidelná ranní a večerní péče o pleť, zda je zdravotní stav v pořádku,  jaké jsou jeho stravovacích návyky,  kolik denně vypije čistých tekutin, zda pravidelně navštěvuje svoji kosmetičku nebo lékaře. Poradím mu, co by mělo být upraveno v jeho jídelníčku a na koho by se měl obrátit a domluvím se s ním za 3 měsíce na konzultaci, zda se pleť zlepšila.

Je nutné, ke každému klientovi přistupovat individuálně, neboť je to jako s pletí, každá je jiná a každá se chová odlišně. Různé typy pleti mají jiné požadavky a postup při PMU u aknózní pleť se například velmi odlišuje od provádění permanentního make-upu u zralé pleti apod.

Jakou aplikaci permanentního make-upu tedy zvolit? Ráda vám poradím, nejen, jak k tomuto typu pleti přistoupit, ale také jakou techniku a jaké pigmenty, pomůcky můžete použít, aby aplikace byla opravdu zdařilá...

Chcdete vědět víc? Mrkněte na další články na našem blogu, kde se o provádění profesionálního permanentního make-upu u různých typů pleti dozvíte více. Ještě více informací vám pak ráda předám na některém ze školení permanentního make-upu nebo v Akademii permanentnního make-upu pro profesionály.

Vaše Vlaďka

Zpět do obchodu