Techniky permanentního make-upu

V oblasti profesionálního permanentního make-upu máme hned několik technik, které využíváme na různé části obličeje. Které to jsou a jak k nim přistupovat vám shrneme v následujícím článku!

vladka_hyblova_skoleni_permanentni make_up

 

Nezapomeňte, že permanentní make-up nezačíná s jehlou v ruce. Jsou kroky, které předcházejí každý zákrok a aplikaci PMU. Jsou to: 

  1. konzultace s klientkou
  2. kvalitní vybavení: strojek, anestetický krém, pigmenty pro PMU
  3. poučení klientky o možných rizikách a následné péči, aby se váš výtvor krásně vyhojil a vydržel co nejdéle pěkný

 

Školený profesionál totiž ví, že komunikace a příprava jsou základním kamenem úspěchu každé aplikace permanentního make-upu. A teď už k našim technikám...


Permanentní make-up obočí 

Obočí je rám obličeje. To se dočtete snad v každém článku věnovanému úpravě či barvení obočí. Je základem celistvého tvaru obličeje a nezbytným komponentem pro dokonalý vzhled. 

Pokud ho vaší klientce matka příroda nenadělila v dostatečně míře, máte možnost trochu zašvindlovat a přidat zákaznici na kráse procedurami jako je právě permanentní make-up. A pokud má výsledek vypadat co nejpřirozeněji, je třeba mít nejen skvělé vybavení, kvalitní přístroje, pomůcky a pigmenty pro permanentní make-up obočí, ale i vědět jak správně na konkrétní techniky.

Tři nejvyhledávanější techniky na obočí? Máme je všechny sepsané:

Pudrové obočí neboli Powder Brows

Asi nejrozšířenější a nejpoptávanější technika. Obvykle je volbou klientek, které si obočí pravidelně dokreslují. Efekt pudrového obočí je jemný, opticky vyplňuje, zahušťuje a více definuje tvar přirozeného obočí.

Jak pudrové obočí aplikovat?

Tetování neprobíhá se sklonem, ale přímo kolmým postavením strojku. Je to zaručená technika, kterou zvládnete vytvořit tečky a ne pevnou linku. Následně pak dochází k vstvením teček, abychom dosáhli jemného stínového přechodu, který je pro pudrové obočí základním pilířem.

Jak pudrové obočí funguje?

Vesměs jde o velké množství mikroteček, které vyplňují prázdná místa mezi chloupky. O této technice se dozvíte vše podstatné na našem školení Powder brows.

Microblading nebo také vláskování obočí

Specifická technika tvorby tenkých linek, které napodobují skutečné chloupky. V poslední době se jedná o velmi populární a žádanou techniku.

Jak microblading aplikovat?

Provádí se vykreslováním jednotlivých chloupků obočí ve směru růstu přirozených chloupků. V rukou šikovného artisty je pak výsledek skoro nerozeznatelný od přirozeného obočí. Při microbladingu se používá ruční pero s čepelkou tvořenou několika mikrohroty v řadě, kterým se do svrchní vrstvy kůže vykresluje jednotlivý chloupek po chloupku. Je důležité respektovat sklon a směr růstu přirozených chloupků, typ a barvu pleti a vlasů klientky, pak vytetované chloupky působí kompaktním a přirozeným dojmem.

Jak vláskování funguje?

Pro dosažení perfektního výsledku záleží na každém detailu - na správném držení a sklonu pera, správném tlaku na pokožku, výběru vhodného pigmentu. Pokud vás vláskování zajímá nebo jej vaše zákaznice poptávají, neváhejte se podívat na naše školení Hair by hair, kde i tuto techniku vysvětlujeme od samých základů.

Kombinovaná technika PhiShading

Zde se nejedná ani tak o samostatnou techniku jako spíš o moderní výraz pro kombinaci obou výše zmíněných - vláskování obočí s pudrovým stínováním.

Jak PhiShading aplikovat?

Základ obočí je tvořen stínováním ve světlejším odstínu pigmentu a tmavšími odstíny pigmentů se tvoří chloupky technikou microblading/vláskování.

Jak PhiShading funguje?

Zahrnuje hned 2 techniky, které se musí pečlivě nakombinovat. Tato technika mnohdy využívá 8-10 odstínů pigmentů, je náročnější na dokonalé provedení a ve výsledku se snaží o obočí velmi přirozené, ale přitom viditelně zesílené, definované a husté.

Permanentní make-up očních linek

Citlivá oční víčka potřebují velmi pečlivou péči. Setkáte se zde totiž s žilkami, vráskami a hlavně vysokou citlivostí celé oblasti víček bez rozdílu o jakou klientku se jedná. Proto je nutné sebe (i zákaznici) na tento zákrok pečlivě připravit, abyste pokožku minimálně narušili a došli přirom maximálních výsledků.

Jak permanentní make-up linek aplikovat?

Barevný pigment pro permenentní make-up očních linek se aplikuje přímo do svrchních vrstev pokožky pomocí mikrojehliček. Výdrž i celkový vzhled ovlivňuje nejen šikovnost artisty, ale záleží i na následné péči, jakou své pokožce klientka bude věnovat. Očním linkám už jsme se v detailu věnovali v článku Oční linky aneb co vás může překvapit při aplikaci permanentního make-upu, ale samozřejmě je mu věnovaná i část našich školení. Dozvíte se na něm vše od správné techniky až po možná úskali a různé specifikace.

Jak permanentní make-up linek funguje?

Kreslení očních linek je většinou pro klientky, které nemají nijak výrazné řasy a oči a chtějí si tímto způsobem dopomoct ke svůdnému pohledu a vysněnému tvaru oka. Výsledný vzhled i efekt je třeba se zájemkyní vždy řádně zkonzultovat, abyste měli jistotu, že linky budou opravdu ideální. 

Permanentní make-up rtů

Jako poslední část těla, kterou můžete zájemkyním pomoci zvýraznit a zkrášlit, jsou rty. Ne každý dostal do vínku plné, hezky prokrvené a symetrické rty. Naštěstí od toho tu jsou šikovní PMU artisti.

Jak permanentní make-up rtů aplikovat?

Před zákrokem zjistíte vytoužený tvar, stejně jako odstín rtů vaší klientky. Důležité je zde umět správně zvolit odstín pigmentu a samotná technika spadá do „pudru”. Pokud tedy máte povědomí o technice Powder Brows, ovládnout tajemství PMU rtů vám půjde krásně od ruky. Korekce zákroku někdy bývá více než na místě.

Náš tip: Výběr pigmentů pro permanentní make-up rtů je velmi důležitý, protože s výsledkem se pak klientka bude potýkat několik let. Doporučte ji si proto na svou konzultaci přinést její oblíbený lesk nebo rtěnku.

Jak permanentní make-up rtů funguje?

Dá se jím zakrýt drobná asymetrie, nedostatky, nevýraznost rtů a má další výhody. Například oproti klasické rtěnce přežije jakékoliv jídlo a pití.
Tak jako u ostatních technik ani zde nejde o doživotní zásah. Správně provedený permanentní make-up má výdrž zhruba 1 - 4 roky.

Techniky pro permanentní make-up rtů:

Kontury rtů

Pokud klientka trpí na ustupování rtů, je to ta nejvhodnější metoda, která ji opět vrátí jejich přirozený tvar. Základ je vybrat vhodný pigment v odstínu jejich rtů.

Kontury rtů stínováním

Tato metoda klientce nejen ohraničí rty, ale zároveň opticky zvětší, do středu rtů se již pigment obvykle neaplikuje.

3D tetování rtů

 Nejčastěji používaná technika u klientek, které se zákrokem snaží zamaskovat nedostatky nebo nerovnosti u svých rtů. Technika používá až 5 odstínů pigmentů.

Aquarell Lips

Pokud klientka nepotřebuje ani kontury, ani vylepšit svůj tvar rtů, ale touží pouze po zvýraznění odstínu rtů. Je to nejlepší možnost, jak dodat rtům permanentní a tlumený tón, který jen tak nezmizí.

Přírodní Naturelle

Naprosto nejjemnější technika, docílíte tak s klientkou velmi jemné linie okolo rtů, změna bude nejméně viditelná, ale zároveň rty dostanou vysněný tvar a barvu.

Metoda “efekt rtěnky”

Poslední z metod je tzv. efekt rtěnky. Je nejvýraznější, takže jej vyhledávají hlavně ty klientky, které chtějí radikálně změnit barvu a tvar svých rtů. Barvy pigmentu se používají taktéž výraznější. Začíná se konturováním rtů a následně stínování celých rtů do ztracena.

 

Toho nejlepšího výsledku pro všechny tyto procedury můžete dosáhnout s jedním z našich strojků v té nejvyšší kvalitě. Pokud si ještě nejste jisti svou pevnou rukou, neváhejte se na nás obrátit. Naše školení vás na PMU připraví dřív, než řeknete tetovací strojek

 

Budeme se těšit!

Zpět do obchodu