Jak se vyznat a vybrat si mezi pigmenty na permanentní make-up

Jak se orientovat v nabídce pigmentů pro permanentní make-up?

S pigmenty pro permanentní make-up se roztrhl pytel. Spousta školitelů doporučuje ještě větší spoustu různých značek a typů pigmentů. Všichni se předhánějí se svou nabídkou a to nás nutí zkoušet a měnit značku za značkou. Ve své práci se ale zároveň chceme posouvat neustále kupředu a získané zkušenosti přenášet na obličeje svých klientek. Jak tedy můžeme mít jistotu, že jim skutečně dopřáváme to nejlepší?


Velmi často se však setkáte s tím, že každý školitel sděluje zcela odlišné informace. Není pak divu, že se v tom začnete jednoduše ztrácet a přemýšláte, kdo má vlastně pravdu. Pokud jste na začátku své kariéry PMU artisty, je to vždy o to složitější než s pár lety praxe.

Jak si tedy vybrat mezi pigmenty na permanentní make-up?

vladka_hyblova_fotoTOP10 léty prověřených pravidel, jak vybrat kvalitní pigment pro PMU

  1. Základem je certifikace pigmentu, ale pokud se neorientujete, tak nevíte co by měly splňovat. Např. v našem sortimentu jsou pouze pigmenty testované SZÚ, což je zárukou jejich zdravotní nezávadnosti. 
  2. Pokud sami nevyzkoušíte alespoň jeden pigment, tak nebudete vědět co vám sedí. I kdybyste měli zůstat u prvního pigmentu, který se vám dostane do rukou, je dobré mít srovnání s jedním či dvěma dalšími druhy. 
  3. U pigmentů je důležité jejich nasycení, stabilita a mikronizace pigmentů. Zaměřte se na tyto vlastnosti a držte je v paměti pokaždé, když budete testovat nový pigment.
  4. Kvalita se dá poznat i podle toho, jak se pigment chová v pleti. Pokud je pigment řídký, velmi dobře vchází do pleti a práce je jednodušší. Zatímco zapracování hustšího pigmentu bude trochu časově náročnější, ale není řečeno, že řidší je lepší! 
  5. Existuje spousta typů pletí a pro každou může být vhodný jiný pigment. Vytvořte si orientační vzorník jak se konkrétní pigmenty hodí k různým typům pleti a barvě vlasů.
  6. Při zkoušení pigmentů doporučuji psát si všechny postřehy při práci, které vám vadily.
  7. Za mě by neměl být pigment po nanesení a zaschnutí na ruce příliš lesklý, nevěstí to nic dobrého.
  8. Každý zástupce značky pigmentu by vás měl předem řádně proškolit, jedině tak víte, jak pigmenty fungují, jak si je upravit na práci, správně zapracovat do pleti a co od nich očekávat. Se zástupci naší oblíbené značky pigmentů CONTUR PROFESSIONAL se můžete setkat v rámci mini školení Na drink s CONTUR PROFESSIONAL...a nejen to! Věřte mi, že vám dá mnohem víc, než byste čekali. Chápu, že někdy vzdálenost může odradit, ale setkat se a vyzkoušet vše osobně, je za mě to nejlepší co můžete udělat. Zároveň si na chvíli odpočinete od vaši práce a uděláte si příjemný výlet.
  9. Pokud po zakoupení pigmenty nefungují, tak jak jste očekávali nebo vám bylo prezentováno, tak je nutné se na zástupce obrátit, a probrat všechny vaše poznámky, které jste si napsali při testování, mít fotografie před a po aplikaci, poznačeno jakou jehlou jste pracovala, jak pleť reagovala, jaký typ pleti klientka měla atd.
  10. Nezapomeňte se v oblasti permanentního make-upu stále vzdělávat, ověřovat si fakta a rozšiřovat si obzory, ať už se zaměřujete na permanentní make-up obočí, rtů, očí nebo zvládáte vše najednou. 

Pokud jsem vám tímto článkem, alespoň trochu pomohla ve vašem tápání, tak budu velmi ráda. Pokud máte jakékoli otázky, ráda odpovím, pokud budu vědět. Ráda vás přivítám i na našem workshopu Pigmenty, který se problematice výběru pigmentů do hloubky věnuje a probíráme na něm vše od základů kolorimetrie až po otázky jako je třeba, zda používat organické nebo anorganické pigmenty. Budu se moc těšit!

Vaše Vlaďka

Zpět do obchodu