Tetovací strojek pro permanentní make-up

Nezbytnou součástí výbavy, pokud se chcete vrhnout na permanentní make-up pro profesionály, je tetovací strojek. Začátky kariéry bývají v každém odvětví krušným obdobím. Co teprve, když je tu riziko, že svojí klientce neobratným jednáním můžete pokazit vzhled na hodně dlouhou dobu? Tomu je třeba snažit se za každou cenu vyvarovat. Naštěstí tu máte mě -  řiďte se našimi radami a nemůžete s výběrem tetovacího strojku šlápnout vedle.


vladka_hyblova_fotografie_nahled

Ano, přesně si to pamatuji, sáhnula jsem po prvním přístroji - na základě nepodložených recenzí - a to byla chyba! Až postupně s roky praxe jsem začala zjišťovat, na co se zaměřit u výběru strojků na permanentní make-up.

Ten první měl šroubovací jehlu a nasazovací špičku. No teda, těch sprostých slov, co jsem vyslovila, pokaždé, když jsem se píchla. Navíc neskutečně vibroval v ruce, a představte si celý den v salonu s takovým fešákem v ruce. Dnes je mi jasné, že stačilo se pečlivěji podívat a něco k tomu přečíst, ale bohužel jsem byla, a stále jsem, ve většině věcí moc konzervativní na to, abych vystoupila ze své komfortní zóny a něco měnila.

Co je na tom nejhorší? Stále jsem si říkala, že to já dělám něco špatně! Přitom i ty nejlepší tipy a rady pro práci mi byly málo platné, když strojek nestál za nic.

Samozřejmě, že když se sebelepší přístroj dostane do rukou nezkušeného člověka, bude stejně dělat neplechu, ale věřte mi, že pokud víte co děláte a chcete opravdu kvalitní výsledky, tak na výběru strojku nebo jehel opravdu záleží.

-Vlaďka Hýblová



Pár základních bodů pro správný výběr tetovacího strojku

  • Výkon
  • Váha tetovacího pera
  • Velikost tetovacího pera
  • Vibrace
  • Ovládání – předvolby strojku
  • Podpora jehel

Naše strojky - otestované a odsouhlasené samotnou Vlaďkou Hýblovou - najdete zde, před jejich výběrem si však pečlivě přečtěte všechny rady k výběru.

VÝKON TETOVACÍHO STROJKU

Výkon může být různý, jsou strojky, u kterých si kliknete na předvolbu výkonu pro vláskování obočí, linky, rty, strie apod. Pokud jste už v kované v oboru, můžete si intenzitu volit podle svého uvážení. První možnost - předvolba - je ale přesně ta pomocná ruka, která vás těmito těžkými začátky provede.

VÁHA PERA

Tady buďte opravdu opatrné při výběru. Nezapomínejte na to, že zatím začínáte, ale jakmile se dostanete do fáze, kdy budete za lehátkem sedět celý den s perem v ruce, tak se to jistě na vašem zdraví podepíše. Víme, o čem mluvíme! Takže přesně tady platí, že méně je někdy více.

VELIKOST TETOVACÍHO PERA

Tak akorát do ruky, drobné jako tužka na psaní nebo giganticky velký kus železa? Co na to říct, každé z nich má své výhody, každému sedne něco jiného a tak je třeba možnsoti vyzkoušet. Zde už je to čistě na vás, co vám je pro manipulaci příjemnější. Ale opět apelujeme na opatrnost při výběru, protože tohoto pomocníka budete mít v ruce denně a dlouho. Je teda určitě na místě se nad výběrem pořádně zamyslet a zkoušet, zkoušet, zkoušet. 

VIBRACE

Faktor, který určitě nepodceňujte. Otřes se přenáší do rukou a časem vás ruce budou určitě bolet. To se dá vyřešit gázou, kterou si úchop pera omotáte, a tak si snížíte vibrace přecházející do prstů. Začátečníkům doporučujeme typ pera menšího, aby toho překvapení a složitých úloh bylo pro vás co nejméně. Čím nižší vibrace, tím pro vás bude manipulace jednodušší. Zároveň klientce budete způsobovat menší bolest a vyhnete se nepřesnostem, delšímu hojení, nebo - nedejbože - nekonstatnímu pigmentu v nežádoucích místech. 

OVLÁDÁNÍ TETOVACÍHO STROJKU

Myslíte si, že si nezvládnete strojek samy nastavit tak, aby byl ideální pro danou techniku? Pravdou je, že vše je o vnímání - strojku i všech okolních vlivů. Ve chvíli, kdy se „nastavíte” na celou proceduru, vyhodnotíte si pleť a ostatní důležité věci, které se samotného úkonu permanentního make-upu týkají, tak vše najednou uděláte správně. A ani nad tím nemusíte dlouze přemýšlet. Vše chce praxi, takže i tyto dovednosti vám musí zdokonalit zkušenosti. Někomu to bude trvat déle, někdo do toho vklouzne jako po másle. Z vlastní zkušenosti víme, že to jde, když se chce.

PODPORA JEHEL

Tím je myšleno, kolik výrobce nabízí jehel pro daný tetovací stroj. Dle nás stačí jednobodové a tříbodové jehly - buď liner nebo shader, vždy záleží, jaké technice se budete z počátku věnovat. Typy jehel vám postupně mohou usnadnit práci, ale pokud můžeme poradit, tak ze startu se věnujte jen obočí. Získáte tím zkušenosti, rychleji se vypracujete a ušetříte náklady za další produkty, které na začátku jsou někdy zbytečné, a nebudete je potřebovat.

CO MŮŽEME V SOUČASNOSTI NALÉZT NA TRHU?

Cartridgový (modulový) systém nebo jehlový systém jsou dvě možnosti, které jsou nyní dostupné. Zejména pro začátečníky, kteří ještě nemají úplný cit, to vede k razantnímu pronikání hluboko do kůže, což může způsobit i příliš agresivní pigmentaci. Obecně lze říci, že princip systémů spočívá v tom, že jehlové zařízení je ovládáno mírně jemněji, s větší stabilitou a přehledností aplikace než cartridgové zařízení

Vladčin tip: Pochopení konstrukce obou systémů vám umožní se efektivně rozhodnout, co vám bude vyhovovat lépe. Pro aplikaci permanentního make-upu jednoznačně doporučuji jehlový systém. Cartridgový systém je vhodný především pro microneedling ošetření.

Před koupí strojku je na místě si projít tyto základní body:

  • Zjistěte si, od koho nakupujete  - jsou to opravdoví experti na permanentní make-up nebo klasický elektro řetězec?
  • Máte možnost se na konkrétním e-shopu na někoho obrátit, pokud potřebujete s čímkoliv poradit?
  • Zná kdokoliv z vašeho okolí profesionálů daný produkt? Jaké na něj mají názory? Důležitý bod je, abyste si nechali radit od někoho, kdo pracuje stejnou technikou a rychlostí a má stejné preference. Každý má své tempo a preference, proto nezmiňujeme a nedoporučujeme jen jeden konkrétní přístroj.
  • Je strojek kompatibilní i s jinými typy jehel? Pokud ne, zvažte, zda vám to nepřivodí zbytečnou finanční zátěž. 
  • Jak jistě dobře víte, jakékoliv zákroky na kůži na vás vrhají vysokou zodpovědnost, přesvědčte se tedy, že zboží/strojek, který budete pořizovat, je certifikovaný a zdraví nezávadný.
  • Zamyslete se nad tím, jaké služby nabízíte nebo chcete provádět nejčastěji. Jednodušeji pak najdete strojek, jehož technické specifikace rozšíří vaše služby.

 

Co je nejdůležitější? Strojek si vyzkoušet a mít už před první klientkou dokonalou průpravu. 

 

Pokud potřebujete s čímkoliv poradit nebo pomoci, jsme tu pro vás. A pokud už máte vybráno, nezapomeňte i na ostatní pomůcky, které jsou k výkonu potřeba. Hodně štěstí při práci!

Zpět do obchodu