Oční linky aneb co vás může překvapit při aplikaci permanentního make-upu

Aplikace profesionálního permanentního make-upu na kůži je vždy náročný úkol pro artistu. Všichni víme, že každý klient je zcela individuální jako osobnost, tak i kůže, na které pracujeme. Navíc na těle nemá kůže stejnou tloušťku, ale velmi různou. S tou nejtenčí se setkáváme na rtech, očních víčkách a nejsilnější je např. na patách. Ale vraťme se zpátky k víčkům.

Aplikace permanentního make-upu

Aplikace permanentního make-upu na víčkách vyžaduje profesionální přístup artisty. Setkáváme se s žilkami, vráskami, velkou citlivostí klienta na daný zákrok a je nutné se na zákrok permanentního make-upu připravit.

Zvolit správnou jehlu, pigment pro PMU očních linek, tlak na kůži, abychom kůži co nejméně traumatizovali. To vše jsme zvládli, ale pigment prostě nechce vcházet do pleti? Vše děláme jako vždy, i přesto se pigment nedaří zapracovat, tak kde se stala chyba? To, jak se pigment chová v pleti ovlivňuje mnoho faktorů.

V domácí kosmetické péči klientů se často objevují líčidla a krémy, které obsahují silikony, oleje, parafiny. Dalšími viníky jsou podkladové báze, voděodolné stíny, řasenky, tužky a jiné, které pleť ucpávají.

Jaký je postup? Zeptejte se klientky, jaká je její kosmetická péče o oční okolí, jaké líčidla používá a pokud se dozvíte uvedené příklady, tak máte odpověď, proč se vám práce nedaří.

Co teď? Nejdříve klientce řekněte, s čím se potýkáte při práci, proč se tak děje, v klidu a pomalu práci dokončete. Často je pleť nateklá, pigmentu v pleti moc není, není nutné za každou cenu práci dodělat tak, ať je linka co nejširší, ale ať pleť není moc traumatizovaná. Klientce doporučíte, ať používá vhodnější kosmetiku pro přípravu na PMU a počkejte si na korekci. Vše si poznačte do vaší dokumentace, ať jste při korekci připravena. Pokud klient uposlechne vašich rad, tak korekce bude pro vás snazší a jistě klidnější.

Přeji hodně zdaru při vaši náročné profesi

Vaše Vlaďka

Zpět do obchodu