Titanová běloba aneb „bílý pigment"

S titanovou bělobou se při tvorbě profesionálního permanentního make-upu budete setkávat často. Co to vlastně je a k čemu slouží? Vše o tomto nezastupitelném pigmentu vám prozradím v následujícím článku.

Co to je titanová běloba?

Jedná se o rozšířený anorganický pigment, kterého se průmyslově vyrábí miliony tun ročně.

Používá se jako součást nátěrových hmot a plastů, v papírenském, kožedělném a gumárenském průmyslu, při úpravě keramiky, ale také jako aditivum v potravinářství nebo jako přísada v kosmetice a ve farmacii.

TiO2  - Titan oxidu

Čistě chemicky vzato je základem bílého pigmentu vždy titan oxidu v práškové formě.  Tato látka výrazně rozptyluje světlo a má vysokou neprůhlednost. Je proto používána jako pigment zajišťující bělost a stálost barev.

V permanentním make-upu pro profesionály se s ním nejčastěji setkáte v pigmentech určených pro rty a v pigmentech pod názvem "SKIN" – na strie, jizvy, ke korekci nežádoucích změn na kůži celého těla. Tyto pigmenty jsou vyráběny v různých odstínech, které závisí na množství obsaženého bílého pigmentu ve složení.

Titanovou bělobu lze zakoupit i jako čistý, bílý, laboratorně zpracovaný pigment, ale dovolím si upozornit, že každý se bude lišit svou hustotou, velikosti částic, tekutinou, ve které je pigment rozptýlen. Tyto všechny zmíněné vlastnosti se pak projeví na kvalitě pigmentu, do kterého byl přimíchán.

Pokud si chcete být jisti dlouhotrvajícími, kvalitními a zdravotně nezávadnými výsledky své práce a stálostí namíchaných pigmentů, vždy si nezapomeňte před nákupem ověřit, zda má bílý pigment certifikaci a zda je farmaceuticky zpracován.

Jak by měl správný bílý pigment vypadat?

Měl by být velmi transparentní, průhledný, pudrový nikoli lesklý.

Ale pozor!

V případě že se něco nepovede při práci s bílými, tělovými pigmenty nebo se k vám dostaví dáma, která potřebuje opravit nepovedený permanentní make-up, kde se bílá nachází, a ono to aplikací permanentního make-upu opravit nepůjde, tak musíte vědět, že tyto dámy nemůžete poslat na odstranění laserem.

Ptáte se proč?

Protože titan oxidu je pro laserový paprsek velmi složitá barva a při pokusu o odstranění dojde k nežádoucím zbarvením do zelených a jiných tónů!

V tomto případě je nutné, aby odstranění bylo provedeno REMOVEREM, kde k těmto nežádoucím zbarvením nedochází. Na odstranění nepovedeného či vybledlého pigmentu je nutné vždy posílat klienty k profesionálům, kteří si s tím umí poradit.

Přeji hodně zdaru při práci s bílými pigmenty!

Vaše Vlaďka

Zpět do obchodu