S jakými nástroji a pomůckami docílíte těch nejlepších výsledků u permanentního make-upu?

Provádět permanentní make-up jako profesionál není žádná legrace. Přece jen jde o zákrok, jehož výsledky zůstávají se svojí nositelkou na dlouhou dobu a vodou ani odličovačem se jich nezbaví žádná z vašich zákaznic. Proto dbejte na kvalitu nejen u pigmentů, pomůcek a produktů, se kterými pracujete, ale i těch doprovodných, které pak zákaznicím v rámci péče o PMU nabízíte.

Permanentní make-up pro profesionály je kromě spousty umu i trocha alchymie, trocha biologie a trocha IT technologie. Mix těchto faktorů vytváří ty správné přístroje a pomůcky pro to, aby vaše zákaznice odcházely s úsměvem na tváři, dokonalým obočím a perfektními linkami. 

pomucka_mereniZákladní pomůcky, které ocení každý PMU artista

Není jednoduché pigmenty protřepat ručně a už vůbec nesmíte jejich důkladné promíchání před prací podcenit. Proto vždy doporučujeme pořídit si shaker na pigmenty. Na lahodný koktejl ho sice neužijete, ale pár minut v tomhle ,,šejkru” a složky pigmentu se vám spojí raz dva. A proč je tento krok tak důležitý? To byste se divili - už po pár minutách se totiž pigmentový prach v lahvičce začne odlučovat od přenosné tekutiny a při nedokonalém promíchání se může stát, že tón pigmentu nebude správný a v kůži se i špatně zahojí - a to nechcete ani vy, natož vaše klientka!

Další nezbytností je mixér na pigmenty, který k aplikaci permanentního make-upu patří stejně jako shaker. Zde platí, že víc je někdy opravdu víc. Strojek vám pomůže hned po shakeru dokonale smíchat pigment v kelímku a neobejdete se bez něj obzvlášť v případě, kdy mezi sebou dohromady mícháte několik pigmentů.

Co je ale neodmyslitelný krok přímo pro vaši klientku je přípravný krém Mesonumb. Používá se na uzavřenou pleť ještě před zákrokem, jelikož se jedná o lokální anestetikum - kůži znecitliví a celou proceduru tak zákaznici zpříjemní. Ve výbavě je tedy nezbytným prvkem.

Hlavní aktéři PMU proměny

A máme tu hlavní hřeb našeho článku. Bez strojku a jehly bychom se totiž daleko nedostali, ale jak najít ten pravý? Naštěstí pro vás vám to hledání usnadníme. V naší nabídce už jsou takové přístroje, kterým věří i špičky v oboru jako je Vlaďka Hýblová. Přesto vám dáme pár rad, jak si vybrat to nejlepší pro jemnou práci.


Pro nás jsou podstatné tyto body:

  • Výkon
  • Váha tetovacího pera
  • Velikost tetovacího pera
  • Vibrace
  • Ovládání – předvolby strojku
  • Podpora jehel

U nás v nabídce najdete přístroje a jehly za velmi příznivé ceny. Náš úplný favorit, který zkrátka chcete je favorit samotné Vlaďky - tetovací strojek Lady!

vladka_hyblova_foto

 

 

 

Lady dělá čest svému jménu, je to opravdová dáma, která vás při práci nikdy nezklame a úplně si ji zamilujete!

Pokud jste na začátku své kariéry a nejste si jistá jaký strojek koupit, nebo už praxi máte, ale toužíte po něčem, co vám opravdu perfektně padne do ruky, tak už nehledejte…

Jaké hlavní přednosti má Lady?

  • Multifunkční zařízení pro aplikaci PMU a Tattoo s moderním vzhledem.
  • Digitální display pro manuální nastavení nebo nastavení procedury obočí, linky, rty, prsní dvorce a vlasy.
  • Krásně padne do ruky, není těžká a má minimální vibrace.
  • Dvě vyměnitelné hlavice pro různé aplikace.
  • Kompatibilní jehly – Kwadron, Vertix, Ambition, Thunderi, Mara, Monarch, Pro Tattoo Red

Důležité je uvědomit si, že to není jen o strojku, ale důležitou úlohu hrají při aplikaci permanentního make-upu také jehly, které vykonávají kresbu.

Pod rukama už mi prošla celá řada strojků, a tak mi můžete věřit, když vám právě tento mohu s klidným srdcem doporučit. 

Vaše Vlaďka

 



V našem dalším článku o strojku pro permanentní make-up si můžete o strojcích dozvědět vše do posledního detailu.

Další pomůcky, které vám ulehčí práci

  • Lahvička s pumpou - Je potřeba, aby aplikace dezinfekce nebo jiných tekutin byla co nejpohodlnější a nejpreciznější. Proto využijte jednu z našich lahviček, které vám po prvním stříknutí dokážou, jak je super mít je po ruce.
  • Lepicí měřítko na vyměření obočí - Pomůcka, které si budete neměřitelně vážit. Vykouzlit klientce precizně stejné obočí „jak přes pravítko” může být oříšek. Měřítko si okamžitě zamilujete.
  • Čelovka - Mějte v tom jasno! Doslova - čelovka vám nenechá uniknout jediný detail vaší práce, a to i díky výběru pěti dioptrických skel, které s ní máte k dispozici.
  • Štětec pro fixaci pudru - Krásně hebký, i pro klientky s citlivou pletí. 
  • FEEL BETTER NOW - Gelový přípravek, který je sem tam při permanentním make-upu více než potřeba. Zatímco Mesonumb se aplikuje na kůži před procedurou, zde můžete gel použít na narušenou kůži i v průběhu tetování. Pro okamžitou úlevu.
  • Bandáž na pero pro permanentní make-up - Čím si vaše pero zafixujete tak, aby se vám drželo lépe? Odpověď už znáte předem. Je to naše bandáž, která vám pomůže nejen s manipulací, ale zároveň fixuje i vaše nastavení a výsuv pera pro aplikaci permanentního make-upu.

Náš tip: Ochranná fólie na pracovní pomůcky - Štěstí přeje připraveným. Takže nechte ve vaší výbavě prostor i pro tuhle multifunkční fólii na veškeré vaše pomocníky. Ochrání je před poškozením i před znečištěním. 

Tak co, jste nachystaní vrhnout se do světa permanentního make-upu a pomoci vytvořit svým zákaznicím vzhled, po jakém vždy toužily? 

Zpět do obchodu